Versenyismertető

2008-ban újra megrendezésre kerül az Egyesült Államokban az Ironman verseny. Idei évben azonban csak a Dupla Ironman táv teljesítéséért járnak az I.U.T.A világbajnoki pontjai. Egyesületünk versenyzője Tamás Zsolt is jelen lesz a viadalon, melyet október 4 -5 között rendeznek a Virginia államban található Lake Anna Állami Parkban.

Zsolt megkezdte a felkĂŠszĂźlĂŠst az AmerikĂĄban oktĂłber 4-5-ĂŠn megrendezĂŠsre kerĂźlő Dupla Ironman VilĂĄgkupa Futamra. Az idei ĂŠvben a sportolĂł egy 110 km-es jĂłtĂŠkonysĂĄgi futĂĄst szervezett ĂŠs teljesĂ­tett a pĂŠcsi gyermekklinika tĂĄmogatĂĄsĂĄĂŠrt, rĂŠszt vett egy 24 ĂłrĂĄs futĂłversenyen, illetve teljesĂ­tett egy tripla Ironman-t NĂŠmetorszĂĄgban. Mint mondja, az amerikai versenyen erős mezőny ĂĄll rajthoz, ĂŠs kĂ­vĂĄncsian vĂĄrja, hogy fĂŠl ĂŠv kihagyĂĄs utĂĄn mennyire tud lĂŠpĂŠst tartani a tĂśbbiekkel. A versenyek szervezĂŠse terĂŠn is tĂśbb tervet dĂŠdelget Zsolt, ezekről a virginiai versenyen kikĂŠri a főszervező, Steve Kirby, illetve a kanadai, az olasz, ĂŠs a nĂŠmet ĂŠlvonalbeli versenyzők vĂŠlemĂŠnyĂŠt. 

 

(ForrĂĄs: http://www.ultraironhungary.com) 

 

 

A versenyről

 

Mivel az I.U.T.A. csak a Dupla Ironman tĂĄvon elĂŠrt eredmĂŠnyekĂŠrt ad pontokat, ezĂŠrt Zsolt idĂŠn nem a tripla, hanem a dupla tĂĄvon indul majd. 

 

 

 

A verseny tartama alatt szĂĄmos ponton sportorvosok ĂŠs ĂĄpolĂłk segĂ­tik a versenyzőket. 

 

 

Az ĂşszĂĄs

 

 

A Lake Anna tĂł

 

A verseny első szĂĄmĂĄt kĂŠpviseli az ĂşszĂĄs, dupla tĂĄvon pedig keleti parti idő szerint reggel 7 Ăłrakkor kezdődik. TehĂĄt Zsolt magyar idő szerint dĂŠlelőtt 11 Ăłrakkor kezdi szelni a vizet. A Virginia ĂĄllam beli Lake Anna tĂłban egy elipszis alakĂş pĂĄlyĂĄn kell Ăşsszanak a vesenyzők. Itt Ăśsszesen 12 kĂśrt fognak (1 kĂśr : 644 mĂŠter) megtenni, ĂŠs ezĂĄltal 11 alkalmuk lehet majd a frissĂ­tĂŠse a kijelĂślt frissĂ­tőpontnĂĄl. 

 

 

A vendégház, ahol a versenyzők tusolnak és átöltöznek

 

Az ĂşszĂĄs vĂŠgeztĂŠvel a tĂł parton lĂŠvő hĂĄzban lesz lehetősĂŠgĂźk a versenyzőknek letusolni, illetve ĂĄtĂśltĂśzni a kerĂŠkpĂĄros felszerelĂŠsbe. 

 

A hĂĄz mĂśgĂśtti terĂźleten lesz kialakĂ­tva a kerĂŠkpĂĄros depĂł, innen fog indulni a kerĂŠkpĂĄrozĂĄs. 

 

 

A vendĂŠghĂĄz mĂśgĂśtti kerĂŠkpĂĄros depĂł

 

 

KerĂŠkpĂĄron

 

Az első szakasz amit a versenyzők megteszek, a tĂł partjĂĄtĂłl egĂŠszen az ĂĄllami park bejĂĄratĂĄig vezet, mintegy 4,2km hosszan, majd itt megfordulva 7835m-es kĂśrĂśket fognak a versenyzők leĂ­rni a parkon belĂźl, ebbő Ăśsszesen 45-Ăśt. 

 

 

A kerĂŠkpĂĄros pĂĄlya egy rĂŠszlete

 

A pĂĄlyĂĄn szintkĂźlĂśnbsĂŠg alig talĂĄlhatĂł, ami tĂśbbek vĂŠlemĂŠnye szerint csak előnyĂŠre vĂĄlik a versenynek. 

 

 

A vesenyzőknek kĂśzĂśs frissĂ­tőállomĂĄst alakĂ­tottak ki, mely a kerĂŠkpĂĄr ĂŠs a futĂĄs alatt is azonos helyen talĂĄlhatĂł 

 

 

FutĂĄs

 

 

A kerékpározás a a futás közös frissítőpontja

 

A kerĂŠkpĂĄrozĂĄs befejeztĂŠvel a versenyzők a frissĂ­tőállomĂĄson ĂĄtĂśltĂśzĂŠs utĂĄn kezdik meg a futĂłkĂśreiket. Egy kĂśr kb. 3242m hosszĂşsĂĄgĂş, ĂŠs ebből 26-ot futnak a versenyzők. 

 

 

 

A verseny vĂŠgĂŠvel (amennyiben lehetősĂŠg van verseny kĂśzben is) itt a weboldalon fog beszĂĄmolni a rĂŠszeredmĂŠnyekről. 

 

 

 

Minden versenyző álma...

 

 

Időjárás

 

A Verseny helyszĂ­nĂŠn vĂĄrhatĂł időjĂĄrĂĄsi előrejelzĂŠs itt megtekinthető 

 

 

KĂŠpgalĂŠria

 

Virginia pĂĄlyaismertető galĂŠria 

Kapcsolódó tartalom

1 640 letöltés

 

A szerver az oldalt 0,172 másodperc alatt állította elő