Életrajzom

BonyhĂĄdon szĂźlettem 1969. december 14-ĂŠn.  

 

Az Ăłvoda ĂŠs az ĂĄltalĂĄnos iskola utĂĄn Budapesten a BercsĂŠnyi MiklĂłs Élelmiszeripari SzakkĂśzĂŠpiskolĂĄban tanultam 1984-től 1988-ig. GyĂśnyĂśrĹą diĂĄkĂŠvek voltak, kalandok, ĂŠlmĂŠnyek, sport stb.  

 

Gyerekorom Ăłta sportoltam, de Budapesten kezdtem el versenyszerĹąen sportolni.  

 

ElőszĂśr csak a kollĂŠgiumban a birkĂłzĂĄssal, konditeremmel ismerkedtem, majd pĂĄr hĂłnap utĂĄn beiratkoztam a TĂźzĂŠr utcai, volt HonvĂŠd S.E. ĂśkĂślvĂ­vĂł szakosztĂĄlyĂĄba. Edzőm Énekes Árpi bĂĄcsi volt, aki 2-3 hĂłnap "hobbi" edzĂŠs utĂĄn leigazolt, Ă­gy mĂĄr a kezdőkkel ĂŠs a fĂŠl haladĂłkkal egyĂźtt edzhettem. Heti 4 edzĂŠsre jĂĄrtam ĂŠs alkalmankĂŠnt nem volt ritka a 3 ĂłrĂĄs edzĂŠs sem. EzĂĄltal nagyon gyorsan kivĂĄlĂł erőnlĂŠtre ĂŠs ĂĄllĂłkĂŠpessĂŠgre tettem szert. OrszĂĄgos bajnoksĂĄgokon is indultam, de sajnos az ĂśkĂślvĂ­vĂĄsban kimagaslĂł eredmĂŠnyt nem tudtam elĂŠrni.  

 

A KĂśzĂŠpiskolai ĂŠrettsĂŠgivel hĂşsipari termĂŠkgyĂĄrtĂł kĂŠpesĂ­tĂŠst is szereztem.  

 

ÉrettsĂŠgi utĂĄn haza jĂśttem BonyhĂĄdra, ahol gyengĂŠbb szintĹą edzĂŠseket tudtam vĂŠgezni az itthoni szakosztĂĄlyban. Ekkor kezdtem el a futĂłedzĂŠseket ĂŠs folyamatosan egyre hosszabb tĂĄvokat futottam. 1991 tavaszĂĄn lefutottam ĂŠletem első fĂŠl-maratoni tĂĄvjĂĄt a "Mars maraton"-on. MĂŠg ez ĂŠv nyarĂĄn indultam az olimpiai ĂśtprĂłba ĂŠgisze alatt tĂśbb futĂłversenyen. Szinte semmi tapasztalattal, edző nĂŠlkĂźl vĂŠgeztem a felkĂŠszĂźlĂŠseket ĂŠs tĂśrvĂŠnyszerĹąen jĂśttek a kudarcok. Ez nem szegte a kedvem, sőt inkĂĄbb Ăşgy ĂŠreztem, hogy a hibĂĄkbĂłl tanulva legkĂśzelebb jobban ĂŠs alaposabban felkĂŠszĂźlĂśk egy-egy versenyre.  

 

Az első munkahelyem a SzekszĂĄrdi HĂşsipari VĂĄllalat volt , ahol belfĂśldi hĂşsraktĂĄr-vezetői beosztĂĄsban dolgoztam 1988-tĂłl 1995-ig.  

 

Ezen időszakban ismĂŠt a "tanulĂĄsra adtam a fejemet", mert 1992-ben beiratkoztam a SzekszĂĄrdi Kereskedelmi ĂŠs VendĂŠglĂĄtĂłipari SzakkĂśzĂŠpiskolĂĄba vendĂŠglĂĄtĂł Ăźzletvezetői kĂŠpzĂŠsre, amely kĂŠt ĂŠves volt, Ă­gy 1994-ben vĂŠgeztem ĂŠs kaptam meg az oklevelemet.  

 

1992-ben alakult vĂĄrosunkban a Triatlon SzakosztĂĄly, melynek ĂŠn is alapĂ­tĂł tagja voltam. Az Ăşj SzakosztĂĄlyban előszĂśr csak rĂśvidebb duatlon versenyeken indultam, mert nem tudtam Ăşszni. A SzakosztĂĄlyuk alapĂ­tĂĄsa ĂĄprilisban volt ĂŠs ĂŠn augusztusig annyira megtanultam Ăşszni, hogy indultam egy sprinttĂĄvos triatlon versenyen Fadd - Domboriban. Az ĂŠlmĂŠny hatalmas volt. Fantasztikus ĂŠrzĂŠs volt Ăşgymond profikkal egyĂźtt versenyezni ĂŠs talĂĄn ezen ĂŠlmĂŠnyek miatt szerettem a Triatlonba.  

 

1994-ben teljesĂ­tettem ĂŠletem első Ironman versenyĂŠt NagyatĂĄdon. Ez a verseny indĂ­tott el bennem egy folyamatot , mely a mai napig is tart. Az ember legyőzheti az időjĂĄrĂĄsi viszontagsĂĄgokat, a versenyzőtĂĄrsakat vagy a tĂĄvokat, de az igazi ĂŠrzĂŠs amiĂŠrt rajthoz ĂĄllok az az ĂŠlmĂŠny, mely semmihez sem hasonlĂ­thatĂł. Legyőzni Ăśnmagad, a negatĂ­v gondolatokat, a fĂĄjdalmat, a fĂĄradtsĂĄgot, a keserĹą tapasztalatokat.  

 

1991-től 2004-ig 12 fĂŠlmaratont, 14 maratont futottam.  

 

2003-ban a fővĂĄrosi maratoni futĂłversenyen ismerkedtem meg HĂĄmosi JĂĄnossal. JankĂł abban az ĂŠvben mĂĄr teljesĂ­tett egy dupla ĂŠs egy tripla, majd egy szimpla Ironman-t.  

 

Nem hagyott nyugodni a gondolat ĂŠs hĂłnapokig tartĂł telefonĂĄlĂĄsok utĂĄn elhatĂĄroztam, hogy ĂŠn is indulok egy Ultra Ironman versenyen, amit meg is tettem, de előtte 2004. tavaszĂĄn indultam SĂĄrvĂĄron a 24 ĂłrĂĄs futĂłversenyen. Ezen versenyt mĂŠg edzĂŠs gyanĂĄnt fogtam fel ĂŠs rengeteg ĂşszĂłedzĂŠssel ĂŠs sok kerĂŠkpĂĄrozĂĄssal (4 hĂłnap alatt 3500 km) beneveztem a nĂŠmetorszĂĄgi Lensahn-ban megrendezett tripla Ironman versenyre.  

 

Jelenleg a CsalĂĄdi VĂĄllalkozĂĄsban mĹąkĂśdő "TAMÁS PONYVA Bt." alkalmazottja vagyok, amely cĂŠget a BonyhĂĄd , Bajcsy Zs. utca 1. SzĂĄm alatti telephelyĂŠn lehet megtalĂĄlni.  

 

Fő tevĂŠkenysĂŠgi kĂśrĂźnk a kĂźlĂśnbĂśző gĂŠpjĂĄrmĹąvek ponyvĂĄinak kĂŠszĂ­tĂŠse, karbantartĂĄsa, javĂ­tĂĄsa, dekorĂĄciĂłinak felhelyezĂŠse. Foglalkozunk mĂŠg sĂĄtrak gyĂĄrtĂĄsĂĄval, vĂĄzszerkezetek kĂŠszĂ­tĂŠsĂŠvel, varrĂĄsi munkĂĄk elvĂŠgzĂŠsĂŠvel is.  

 

 

 

Okleveleim 

Kapcsolódó tartalom

2 549 letöltés

 

A szerver az oldalt 0,012 másodperc alatt állította elő