A versenyről

A 2008 október 4. es 5-en Virginiaban rendezett versenyről élménybeszámoló.

Írta: Szelesi TamĂĄs 

 

 

OktĂłber 2.

 

Steve Kirbyvel ĂŠs felesĂŠgĂŠvel talĂĄlkoztunk

 

DĂŠlben TamĂĄs Zsolt ĂŠs segitője elindult a Lake Anna Állami parkban lĂŠvő versenyhelyszĂ­nre. A kĂśrĂźlbelĂźl egy ĂłrĂĄs autóút utĂĄn ĂŠrkeztĂźnk meg. A versenysĂĄtrak felĂŠpĂ­tĂŠse ĂŠs az előkĂŠszĂźletek javĂĄban zajlottak. Ebből aktivan igyekeztĂźnk kivenni a rĂŠszĂźnket.  

 

Itt talĂĄlkoztunk Steve Kirbyvel ĂŠs nejĂŠvel Cindyvel, akik ennek a versenynek a főszervezői voltak. Mivel lĂĄthatĂłan kellett a segĂ­tseg nekik, Ă­gy felajĂĄnlottuk, hogy kivesszĂźk a rĂŠszĂźnket a munkĂĄbĂłl. NarancssĂĄrga lĂŠggĂśmbĂśket fĂşjtunk fel ĂŠs ezeket csĂłnakba tettĂźk, majd az ĂşszĂłpĂĄlyĂĄt kijelĂślĂś kĂśtĂŠlre erősitettĂźk fel Cindyvel, amig Zsolt egy ĂşszĂĄsedzĂŠst tartott a tĂłban, melynek a hőfoka 23 fokos volt. 

 

 

A Lake Anna tĂł reggel

 

MĂĄr szĂźrkĂźlt, sőt a korom sĂśtĂŠt ĂŠjszakĂĄba nyĂşlt a Tripla tĂĄvon indulĂłk verseny tĂĄjĂŠkoztatĂłja. Ezt meghallgattuk Zsolttal mivel szĂĄmos olyan informĂĄciĂł hangzott el, amire ĂŠrdemes volt odafigyelni. Ezt kĂśvetően egy tĂŠszta partira invitĂĄltak minket, azonban a tĂŠszta hideg volt ĂŠs Ă­ztelen, igy inkĂĄbb tonhalas konzervbe fojtottuk a bĂĄnatunkat. 

 

Nagyon sokĂĄig Ăşgy tĂźnt, hogy Zsolt az ĂŠjszakĂĄt az autĂłban ĂŠn pedig egy kĂślcsĂśn kapott sĂĄtorban tĂśltĂśm. Azonban kellemes meglepetĂŠs ĂŠrt, kiderĂźlt, hogy az egyik versenyzőnĂŠl egy szoba kĂŠt ĂĄggyal a rendelkezĂŠsĂźnkre ĂĄll. Ilyen zĂźrzavart kevĂŠs helyen lĂĄthat az ember. A versenyszervező egy mondatĂĄn belĂźl is kĂŠpes volt ellentmondani ĂśnmagĂĄnak, egyszĂłval nem volt a helyzet magaslatĂĄn. 

 

 

Guy Rossival ĂŠs Harn Wei Kuaval talĂĄlkoztunk

 

A nap legjobb esemĂŠnyĂŠt az kĂŠpezte, hogy Matej Markovicot ĂŠs csapatĂĄt letartĂłztatta az FBI mivel lefĂŠnykĂŠpeztek egy ĂĄltalĂĄnos iskolĂĄt, ami szĂśvetsĂŠgi bĂźntĂŠnynek minősĂźl. Na ezt se gondoltuk volna.... Hosszas egyezkedĂŠs ĂŠs egy nap fogda utĂĄn vĂŠgĂźlis elengedtĂŠk őket. 

 

VĂŠgső soron Ăşgy derĂźlt ki, hogy kinĂŠl ĂŠs hol lesz szĂĄllĂĄsunk, hogy a Kanadai versenynek a főszervezője Michell ĂŠs neje Francine (Ők tripla tĂĄvon csapatkĂŠnt indultak) odakisĂŠrtek minket. Nem ez volt az eggyetlen alkalom a verseny folyamĂĄn, hogy segitsĂŠget kaptunk tőlĂźk. 

 

Este kilencre ĂŠrkeztĂźnk meg a szĂĄllĂĄshelyĂźl szolgĂĄlĂł fahĂĄzba, a legszĂźksĂŠgesebbeket kipakoltuk. A női dupla tĂĄvon indulĂł Debbie Sidollal, fĂŠrjĂŠvel ĂŠs kislĂĄnyĂĄval voltunk kĂśzĂśs fahĂĄzban. 

 

 

OktĂłber 3.

 

A triplĂĄsok rajtoltak ezen a reggelen 7 Ăłrakkor. Előző este elhatĂĄroztuk, hogy megnĂŠzzĂźk a rajtot, azonban sikerĂźlt elaludni a rajtot, igy csak fĂŠl Ăłra kĂŠsĂŠssel ĂŠrkeztĂźnk meg. JavĂĄban tarott az ĂşszĂĄs. 

 

Mivel nĂŠhĂĄny fontos kellĂŠket mĂŠg be kellett szerezni igy a kĂśzeli nagyvĂĄrosba (Frederiksburg) mentĂźnk, ami 45km-re volt a verseny helyszinĂŠtől. Innen nĂŠhĂĄny fontos telefonhĂ­vĂĄst lebonyolitottunk, mivel a verseny helyszinĂŠn se telefon se internet nem volt, az egyetlen mĂźkĂśdő telefonfĂźlke pedig elnyelt 2 dollĂĄrt is anĂŠlkĂźl, hogy beszĂŠlni tudtunk volna az otthoniakkal. 

Zsolt ezen a dĂŠlelőttőn pihent, igy ĂŠn a triplĂĄsok versenyĂŠt kisĂŠrtem figyelemmel. Valamint Michael Gartnerral folytattunk eszmecserĂŠt az I.U.T.A jĂśvĂśjĂŠt illetően. 

 

DĂŠlutĂĄn nĂŠgy Ăłrakkor megvolt a rajtszĂĄm felvĂŠtele ĂŠs a bejelentkezĂŠs a versenyre, valamint felĂĄllitottuk a sĂĄtrat az asztalt illetve a szĂŠkeket a frissitő pontnĂĄl. Ezt kĂśvetően pedig visszatĂŠrtĂźnk szĂĄllĂĄshelyĂźnkre, hogy a mĂĄsnapi versenyhez mindent előkĂŠszĂ­tsĂźnk. 

 

Este visszamentĂźnk a versenykĂśzpontba, ahol a duplĂĄsok versenyismeretőjĂŠn rĂŠszt vettĂźnk. Itt az ĂĄltalĂĄnos informĂĄciĂłk mellett Zsolt is kapott nĂŠhĂĄny percet, hogy segĂ­tsĂŠgemmel nĂŠhĂĄny szĂłt szoljon az ĂĄltalunk rendezett versenyről ĂŠs a jĂśvő ĂŠvi terveinkről.  

 

Az ismeretőt kĂśvető tĂŠszta parti elmaradt, de valahogy az előző napi ĂŠtel utĂĄn nem is hiĂĄnyzott. KorĂĄn mentĂźnk aludni, hiszen mĂĄsnap korai kelĂŠsnek nĂŠztĂźnk elĂŠbe. 

 

 

OktĂłber 4.

 

Reggel 5-kor Zsolt mĂĄr felkelt, hogy ellenőrizzen gondosan mindent. FĂŠl Ăłra alatt elkĂŠszĂźltĂźnk beraktunk mindent a kocsiba ĂŠs elindultunk a versenykĂśzpontba. Negyed hĂŠtkor kipakoltunk a kĂśzontba mindent, ĂŠs fĂŠl hĂŠtkor Zsolt mĂĄr az ĂśltĂśzĂśben volt, hogy ĂĄtĂśltĂśzzĂśn. Gyorsan peregtek a percek, fĂŠl Ăłra szinte semminek tĂźnt. A partra kiĂŠrkezve a versenyzők ĂźdvĂśzĂśltĂŠk egymĂĄst ĂŠs sok sikert kivĂĄntak egymĂĄsnak. 

 

Reggel 7:04-kor elrajtoltak a versenyzők. Az első pĂĄr kĂśr utĂĄn mĂĄr lehetett lĂĄtni, hogy Matej ĂŠs Marcell kĂśzĂśtt ĂłriĂĄsi a verseny, Matej rendkĂ­vĂźl erős tempĂłt diktĂĄlt ĂŠs a negyedik kĂśr vĂŠgĂŠre fĂŠl hossz előnyt szerzett magĂĄnak. Zsolt a helyĂŠt szĂŠpen tartotta a kĂśzĂŠpmezőnyben. Minden kĂśrben begyalogoltam hozzĂĄ a fordulĂłhoz, ahol csak derĂŠkig ĂŠrt a vĂ­z, hogy frissĂ­tőt adjak neki ĂŠs pĂĄr szĂłval bĂ­ztassam. 

 

 

Zsolt mĂĄsodik kerĂŠkpĂĄros kĂśrĂŠn

 

Zsolt az ĂşszĂĄssal a 10. helyen vĂŠgzett, ezt kĂśvetően szaladt ĂĄtĂśltĂśzni, mire ĂŠn a szĂźksĂŠges holmikkal utolĂŠrtem mĂĄr fĂŠlig ĂĄt is volt ĂśltĂśzve a kerĂŠkpĂĄrozĂĄshoz. Tervezete szerint 12 Ăłra alatt szeretne vĂŠgezni a kerĂŠkpĂĄrozĂĄssal. ÚszĂłruhĂĄjĂĄt kimostam, mivel a tĂł vize rendkivĂźl halszagĂş. Összeszedtem mindent ĂŠs elindultam a frissĂ­tőpontra, alĂ­g ĂŠrtem fel mĂĄr meg is tette az első kĂśrĂŠt. 

 

18 perces kĂśrĂśket tudott ĂĄtlagban kerĂŠkpĂĄron menni, egĂŠszen a 28. kĂśrig. Ekkor mĂĄr beesteledett ĂŠs a naplemente utĂĄn szinte percenkĂŠnt esett 1 fokot a hőmĂŠrsĂŠklet. Nagyon nagyon fĂĄzott, Ă­gy felvette legmegelebb kerĂŠkpĂĄros felszerelĂŠsĂŠt. 

 

 

A hidegben jĂłl esik a melegĂ­tett ĂŠtel

 

A 31. kĂśrbe kiĂĄllĂĄsra kĂŠnyszerĂźlt, mivel rendkĂ­vĂźl erős derĂŠkfĂĄjdalmat ĂŠrzett. Guy Rossi csapatĂĄnak gyĂłgyterapeutĂĄja a segĂ­tsĂŠgĂŠre volt ĂŠs el tudta maszĂ­rozni az izomgĂśrcsĂśt ami jelentkezett. Ez hatalmas segitsĂŠg volt, mivel ĂşjbĂłl sikerĂźlt 22 perces kĂśrĂśkre visszaĂĄllni. 

 

A frissitők nagyon kihĂźltek, ami nem is csoda, hiszen 4 fok volt a pĂĄrĂĄs nyĂ­rkos levegő. MelegvĂ­z ĂŠs mikrohullĂĄmĂş nĂŠlkĂźl nem tudtam neki melegiteni az ĂŠteleket, ami nagy gondot jelentett. 

 

 

Zsolt az utolsĂł kĂśrĂŠn a fordĂ­tĂłpontnĂĄl

 

 

OktĂłber 5.

 

A kĂśzponti frissĂ­tősĂĄtor elnĂŠptelenedett, se kĂĄvĂŠ, se melegvĂ­z. ÁthidalĂł megoldĂĄskĂŠnt a Michellhez ĂŠs Francinehez mentem ĂĄt, hogy kĂślcsĂśn edĂŠnyben kĂślcsĂśn gĂĄzon vizet melegĂ­tsek amit a jĂŠghidegre hĂźlt italhoz tudok keverni. Az ĂŠteleket pedig kiĂźrĂźlt kĂłlĂĄsĂźvegbe tett forrĂłvĂ­zzel melengettem egy termo takarĂł alatt. MiutĂĄn a versenyigazgatĂłnak szĂłvĂĄtettem a hiĂĄnyossĂĄgokat, kĂśzel 1 Ăłra alatt tudtak melegvĂ­zet szerezni. VĂŠgĂźlis hajnali 2:30-kor vĂĄltott Zsolt ĂŠs elindult futni. 

 

 

Michell a kanadai rendező bekíséri Zsoltot a célba

 

A futĂĄs kĂśzben egyenletes tempĂłt ment, tĂśbbszĂśr ĂĄtĂśltĂśzott. A hideg nyirkos időre jellemző, hogy 3 kĂśrt pokrĂłccal a hĂĄtĂĄn tett meg. 

 

UtolsĂł 4 kĂśrĂŠn elkĂ­sĂŠrtem Zsoltot, de nem futva, hanem egy kĂślcsĂśn versenykerĂŠkpĂĄron melyet Michell adott kĂślcsĂśn. Egyenletes jĂł tempĂłban tudott menni, informĂĄciĂłkat adtam neki, a helyzetĂŠről ĂŠs nagyon taktikus mĂłdon az utolsĂł nĂŠgy kĂśrben feljĂśtt a 9. helyről a 7. helyre.  

 

 

Zsolt ĂĄtlĂŠpi a cĂŠlvonalat

 

31 Ăłra ĂŠs 3 perc utĂĄn 7. helyet ĂŠrte el Zsolt. A cĂŠlbaĂŠrkezĂŠt kĂśvetően masszĂĄzson vett rĂŠszt, illetve bő egy ĂłrĂĄt pihent, amig ĂŠn elbontottam az ideiglenes bĂĄzist ĂŠs mindent bepakoltam az autĂłba. 

 

Az este folyamĂĄn rĂŠszt vettĂźnk a hivatalos dĂ­jĂĄtadĂłn ĂŠs fogadĂĄson. 

 

HelyezĂŠsek: 

1. Matej Markovic 

2. Marcell Niko Heinning 

3. Guy Rossi 

... 

7. TamĂĄs Zsolt 

 

 

Zsolt arcĂĄra van Ă­rva minden...

 

 

OktĂłber 6.

 

Reggel mindent ĂśsszeszedtĂźnk szĂĄllĂĄsunkon elkĂśszĂśntĂźnk mĂŠgegyszer a tĂśbbi versenyzőtől ĂŠs a szervezőktől, ĂŠs visszaindultunk Richmondba szĂĄllĂĄsadĂłinkhoz.  

 

Az este pakolĂĄssal tellt, hiszen holnap indulunk haza. 

 

 

KĂŠpgalĂŠria

 

KĂŠpgalĂŠria a Virginiai verseny kĂŠpeivel 

 

 

BefutĂĄs utĂĄn Steve Kirbyvel ĂŠs Szelesi TamĂĄssal

Kapcsolódó tartalom

2 334 letöltés

 

A szerver az oldalt 0,144 másodperc alatt állította elő